الثلاثاء، 10 نوفمبر 2015

طريقة عمل سينابون ...في ليالي الشتاء الباردة

الطريقة

أولا العجينه

3أكواب دقيق
 3ملاعق كبيرة سكر
رشة ملح
-م.ص بيكنج بودر
-م.ك خميرة
بيضتين "يمكن الاستغناء عنهم"
-رشة فانيليا
-نص كاسة زيت او زبده زي ماتحبي
-وحليب للعجن او ماء دافي وفي حالة استخدامه نضيف 3 معالق لبن بودرة على الخليط وتترك لتخمر لمدة نصف ساعة.


 الحشوة :

كوب زيدة
كوب سكر
 معلقتين كبار كاكاو خام
 م.ك او صغيرة قرفه حسب الرغبه
يخلطوا جيدا مع بعض ويفردوا على العجينة بعد أن تخمر وتلف روول وتقطع حلقات وتترك لتخمر نصف ساعة أخرى، ويحضر الصوصات المختلفة لتزيين بها.



الصوص الأبيض 

في الخلاط يضرب كوب حليب بودرة -كوب سكر -م.ك زبده وربع كوب ماء ويمكن اضافة مربع أو اثنين من جبنة الكيري لاعطاء كثافة وثقل. 


صوص الكراميل 


كوب سكر على النار مع ربع كوب ماء ممنوع التقليب نهائي عشان هايكلكع وتسيبيه لما لونه يبقى دهبي وتنزلي بمعلقتين كبار زبده وعلبة قشطه وقلبي كويس وخلي بالك عل إيدك عشان البخار .


صوص الشيكولاته 


كوب سكر -كوب حليب -نص كوب زيت -ملعقتين كبار كاكاو خام في الخلاط


تخبز السينابون في فرن مرتفع الحرارة نوعا ما وعند خروجها تزيين بالصوص المفضل لك .

ليست هناك تعليقات:

إعلانات

المشاركات الشائعة